Η Itchyworms ξεκίνησε ένα άλμπουμ. Τι σκέφτονταν;

Η Itchyworms ξεκίνησε ένα άλμπουμ. Τι σκέφτονταν;

Όλοι έχουμε ανακαλύψεις που μπορεί να μην είχαμε κάνει αν δεν ήταν η καραντίνα. Για εκείνους που έχουν την τύχη να είναι σε θέση να μείνουν στο σπίτι και να απολαύσετε κάποιο ελεύθερο χρόνο, ήταν μια ευκαιρία να διερευνήσει νέες δεξιότητες και να μάθουν κάτι διαφορετικό. Άλλοι στράφηκαν σε ροή περιεχομένου για να κρατήσουν τον εαυτό τους απασχολημένο. Αλλά αυτό κρατά μόνο το ενδιαφέρον σας για τόσο πολύ καιρό, και στη συνέχεια το binge-watching δίνει τη θέση του σε άλλα πράγματα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, επιστρέφοντας σε μια ομοιότητα του τι ζωή ήταν σαν προ-καραντίνα.

Για τα μέλη της ποπ-ροκ μπάντα OPM Itchyworms-τους οποίους μπορείτε να θυμηθείτε για επιτυχίες όπως το “Love Team, “Beer”, και “Akin Ka Na Lang”-η καραντίνα ήταν μια περίοδος όπου έμαθαν τυχαία πράγματα όπως κηπουρική και επεξεργασία βίντεο, εκτός από το να κάνει ό, τι κάνουν καλύτερα. Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, Waiting For The End To Start, δημιουργήθηκε ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, ειδικά αφού είχαν γεμίσει ταινίες και εκπομπές streaming. SPOT.ph πρόφθασε με τζαζ Nicolas, Jugs Jugueta, Kelvin Yu, και Chino Singson σε μια συνέντευξη στρογγυλής τραπέζης πριν από την εικονική έναρξη του πρώτου all-αγγλικά άλμπουμ τους, και εδώ είναι αυτό που μιλήσαμε.

“Tapos na ‘yong δύο εβδομάδες nabin na pag-binge sa Netflix. Sabi nabin, ‘Ay, parang kailangan yata medyo may gawin tayo’ kasi sanay kasi kami sa busy na buhay bilang banda”, Singson, lead κιθαρίστας και back-up τραγουδιστής του συγκροτήματος, shares. “Πριν από το 2020 ήρθε γύρω, χίντι kami masyadong naglalabaas ng νέο περιεχόμενο, paisa-isang ενιαία siguro, αλλά αυτό ήταν.”

Ο Jugueta, συν-τραγουδιστής και κιθαρίστας ρυθμού, προσθέτει: «Ang dami mong napapanood και lahat ng mga ‘yon, μπορεί να soundtrack ‘yon, so kumbaga pumapasok lahat ‘yong mga ‘yon sa utak namingin. Έτσι, χίντι lang kami επηρέασε ng μουσική, αλλά επηρέασε kami ngayon οπτικά ng σειρά, ng ταινίες.” Μοιράζεται ότι ένα από τα τραγούδια στο νέο άλμπουμ είναι ένας φόρος τιμής στα θέματα του James Bond, το οποίο ήταν αυτό που binged νωρίς στην καραντίνα.

Φυσικά, τι είναι ένα άλμπουμ που γίνεται κατά τη διάρκεια της καραντίνας χωρίς ένα κομμάτι που μιλά για να κολλήσει στο σπίτι; Ο τραγουδιστής και ντράμερ Nicolas αναφέρει το “Same Day”, το οποίο αφορά την επαναληπτικότητα των ημερών που πέρασαν. Όπως το θέτει ο Nicolas: “Χίντι mo na alam kung nag-βιταμίνες ka na ba σήμερα kasi pareho lang ‘yong itsura no’n kahapon.”

Έχουν και πιο σοβαρά ίχνη. Yu συνιστά ακούγοντας “Η Σιωπή,” η οποία Jugueta έγραψε συγκεκριμένα για να μιλήσουμε για την πανδημία. Πειραματίστηκαν επίσης σε ένα ημιτελές demo του 2005 που ονομάζεται “Armageddon Blues,” για το οποίο ηχογράφησαν νέα στοιχεία κατά τη διάρκεια του demo για να ολοκληρωθεί τελικά το τραγούδι.

Οι αρχές της αναμονής για το τέλος για να ξεκινήσει
Ο τίτλος του άλμπουμ θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. “Θα μπορούσε να σημαίνει αναμονή για το τέλος του κλειδώματος, περιμένοντας το τέλος του COVID. Περιμένοντας το τέλος της ζωής μας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου», λέει ο Τζουγκουέτα. Ο Singson προσθέτει: «Η Mahilig din kasi kami sa wordplay so nagsimula sa ‘περιμένοντας το τέλος’ tapos dinagagan ni Jazz ng ‘to start’. Συνεχίζει, “Nagkataon lang na akma ‘yong na-landing-an nabin na παίζουν με τις λέξεις.”

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι LDR σημαίνει “σχέση εξ αποστάσεως,” αλλά Nicolas χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο για να περιγράψει τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το άλμπουμ. “Ang tawang nabin do’n, LDR: μεγάλης απόστασης καταγραφή,” λέει με ένα γέλιο. Περιγράφει αυτό το έργο ως μια «παραγωγή τεσσάρων υπνοδωματίων», στην οποία όποιος έγραψε το τραγούδι στέλνει σκελετική δομή του, παράλληλα με το κομμάτι κλικ για το μετρονόμο σε όλους στο συγκρότημα, με συγκεκριμένες οδηγίες ρίχνονται για κάθε μέλος. Ο Νικολά ήταν υπεύθυνος για τη συγκέντρωση της παραγωγής και την κατασκευή της “σε ένα ολόκληρο κομμάτι.”

Είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εμπόδια στη διαδικασία παραγωγής. “Όταν ξεκίνησε το ECQ [ενισχυμένη καραντίνα της κοινότητας], η Τζαζ είχε σούπερ pangit na Internet, και οι τρεις μας, δεν είχαμε επαγγελματική συσκευή ελέγχου. Χίντι pa nagde-deliver ‘yong mga Lazada, Shopee, no’ng time na ‘yon. Έτσι, kung ano lang ‘yong meron nabin sa bahay, ‘yon lang ‘yong ginamit nabin,” Jugueta μετοχές, και δείχνει τα ακουστικά που χρησιμοποιεί για τη συνέντευξη-το ίδιο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή φωνητικά του. Η μπάντα ήταν σε θέση να καταγράψει μόνο περίπου τέσσερα έως πέντε κομμάτια στο στούντιο, σύμφωνα με jugueta, όταν οι περιορισμοί καραντίνας κοινότητα ήταν χαλαρή.

Αφήστε μια απάντηση