Ανοιχτοί χώροι στο Makati για να επισκεφθείτε αν έχετε κλεισμένος για πάρα πολύ καιρό

Ανοιχτοί χώροι στο Makati για να επισκεφθείτε αν έχετε κλεισμένος για πάρα πολύ καιρό

(SPOT.ph) Η φυσική αποστασιοποίηση είναι ένα από τα συνιστώμενα μέτρα ασφαλείας στον παγκόσμιο αγώνα μας κατά του COVID-19. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να κρατήσει μια απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το άλλο και να αποφευχθεί το χρόνο που περνούν σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους. Μένοντας στο σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή? αλλά εάν πρέπει πραγματικά να βγείτε έξω, να πάρετε κάποιο φως του ήλιου, και να τεντώσετε τα πόδια σας, κατόπιν το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένας ανοικτός χώρος. Απλά θυμηθείτε να διατηρείτε πάντα την απόστασή σας, να τηρείτε τους νέους κανόνες απαγόρευσης κυκλοφορίας και να φοράτε μάσκα προσώπου!

Επίσης διαβάστε:
Ο οδηγός του Αστικού Insider για το Poblacion, Makati City
Ο οδηγός του Αστικού Insider για το χωριό Salcedo

Μπορείτε να πάτε σε αυτά τα πάρκα στο Makati για κάποιο γρήγορο περπάτημα ή μια γρήγορη, χωρίς εξοπλισμό προπόνηση:
Κήποι τριγώνων Ayala
Βρίσκεται ανάμεσα σε ουρανοξύστες που συνορεύουν με Paseo de Roxas, Makati, και Ayala λεωφόρους, το Ayala Triangle Gardens είναι ένα 20.000 τετραγωνικών μέτρων σημείο των πανύψηλων δέντρων, πράσινο γρασίδι, και σειρές των εστιατορίων που κάνουν το χώρο ένα οικογενειακό στέκι ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Είναι γνωστό για τα θεαματικά φώτα-και-ήχους δείχνουν ότι τρέχει για ένα μήνα κάθε εποχή των Χριστουγέννων. Οι Κήποι τριγώνου Ayala είναι ανοιχτοί από τις 06:00 έως τις 22:00.

Το Legazpi Active Park στο Barangay San Lorenzo διαθέτει μονοπάτια για τζόκινγκ που είναι ιδανικά για τους λάτρεις της γυμναστικής, τους χορτώδεις χώρους που χρησιμοποιούνται συχνά για παιχνίδια γιόγκα και φρίσμπι, καθώς και μια παιδική χαρά που τα παιδιά δεν μπορούν να πάρουν αρκετά. Είναι επίσης δημοφιλές για την αγορά της Κυριακής Legazpi, η οποία παρουσιάζει φρέσκα προϊόντα και τοπικά αντικείμενα από διάφορα μέρη των Φιλιππίνων. Το Ενεργό Πάρκο Legazpi, καθώς και το Πάρκο Sycip της Ουάσιγκτον και το Πάρκο Jaime Velasquez, ρύθμισαν τις ώρες κλεισίματος στις 8 μ.μ. ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου.

Αν δείτε την τεράστια πινακίδα Poblacion στο κέντρο της πόλης Makati, τότε έχετε περάσει από το Πάρκο Makati Poblacion. Αυτό το πάρκο δίπλα στο ποτάμι στο Barangay Poblacion λειτουργεί από την τοπική κυβέρνηση και διαθέτει ένα αμφιθέατρο και παιδική χαρά, όπου η νεολαία Makati θα συγκεντρώσει συνήθως προ-καραντίνα. Η λεωφόρος, η οποία εκτείνεται από το καλυμμένο δικαστήριο κατά μήκος της οδού Zamora στο Poblacion Fire Sub-Station, κάνει για ένα καλό σημείο για τζόκινγκ, τρέξιμο, και ποδηλασία.

Η Ουάσιγκτον SyCip Park, το οποίο πήρε το όνομά του από φιλιππίνων λογιστής Ουάσιγκτον SyCip, είναι λίγο πιο χαλαρή σε σύγκριση με τη γειτονική Legazpi Active Park. Μπορείτε να βρείτε φιλιππινέζικης-made γλυπτά, όπως γιγαντιαία δοχεία και πέτρινες χελώνες που δημιουργήθηκε από Impy Pilapil, κρυμμένο πίσω από αυτόχθονες φυτά και δέντρα. Υπάρχει επίσης ένα gazebo και μια λίμνη koi για όταν θέλετε ακριβώς να τυλίξετε κάτω.

Κάθε Μάρτιο, το Πάρκο Jaime C. Velasquez (γνωστός και ως Πάρκο Salcedo) μετατρέπεται σε μια υπαίθρια γκαλερί που η Τέχνη στο Πάρκο αποκαλεί το σπίτι. Αλλά τις περισσότερες ημέρες, είναι επισκέφθηκε από τους κατοίκους των κοντινών χώρων κατοικιών, λόγω της χορτοταπήτων, πέτρινα παγκάκια, παιδική χαρά, και διαδρόμους για γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ. Είναι επίσης το σπίτι του Salcedo Σαββατοκύριακο Αγορά από το 2005, ένα δημοφιλές προορισμό το Σάββατο, όπου μπορείτε να βρείτε πωλητές για γκουρμέ τρώει, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, και πολλά άλλα.

 

Αφήστε μια απάντηση